Организирайте си творческо предизвикателство, за да намалите стреса от социалната изолация

По време на пролетния период на социална изолация много хора се обърнаха към изкуството като израз на креативността си и като начин да се справят със стреса.

Защо сега да не го направим отново?

Как?

Ами като си организираме творческо предизвикателство!

Можем да го направим сами или със семейството и приятелите си. Или дори да го използваме с колегитекато кратка творческа пауза и презареждане на екипа. А и като почивка от ежедневните онлайн срещи по делови въпроси.

Ето едно лесно упражнение в 2 две стъпки:

  1. Вземете една картина (може и снимка от интернет или фейсбук). Това може да е любима ваша творба или такава, която виждате за първи път. Може да е от български художник или от световноизвестен майстор. Може да е класическо или модерно произведение. Важното е да е грабнала погледа ви;
  2. Разгледайте я задълбочено и се опитайте да откриете поне 2 неща, които досега не сте забелязвали в картината. Това може да е ново съчетание на цветовете, нова форма, нов символ. Или просто нова асоциация или нова идея, която ви е хрумнала спонтанно.

Как се почувствахте като откривател?

(Ще ви издам една тайна – този лесен подход можете да използвате и когато „зациклите“ върху някоя работна задача и не знаете от къде да я подхванете 😊 )

А сега, ако имате малко време и желание, можете да опитате да нарисувате или композирате и заснемете това, което ВИЕ (да ВИЕ, а не авторът) виждате в картината. И после да го публикувате в социалните мрежи. Или да си организирате мини състезание или изложба, ако го правите с приятели или колеги.

Успех!!